me+ Förbered dig

En uppsättning enkla övningar

me+Förbered dig återhämtningsprogram

Förbered dig är en uppsättning av två enkla övningar att göra före operationen eller direkt efteråt för att förbereda för nästa fas av din återhämtning.

Övningarna fokuserar på dina kärnmuskler och andning. Du kan börja så fort du känner för det efter operationen, eller när som helst efteråt. De är "grundfasen" innan du startar huvudprogrammet me+™ Recovery.

 

För att vara säker på att du har rätt teknik, titta på videon här:

Förbered dig: Video med svensk text


Dessa övningar utgör en viktig del av din återhämtningsprocess, för att hjälpa till att återställa funktion och styrka till din bukvägg, inre bukmuskulatur och bäckenbottenmuskler. Rörelserna bygger på fysioterapi och kliniska riktlinjer, samt är säkra, uppbyggande och skonsamma. Dessa är viktiga övningar, med fokus på: ANDNING - MUSKELGRUPPER - COREFUNKTION (Inre bukmuskulaturen)

OBS! Tala med din fysioterapeut eller stomiterapeut innan du gör dessa övningar och be dem visa dig hur du gör rörelserna korrekt. Om du har genomgått en mycket komplex operation, har ett instabilt bråck eller annan komplikation,  kontakta din läkare eller be om remiss till en specialistsjukgymnast som kan hjälpa dig att göra rörelserna och övningarna på ett säkert sätt.

Diafragma- och bröstkorgsandning

Get-Ready_Sarah-Russell_Image-1.1.jpg

Bålstyrkeövningar (“Core connect”)

Get-Ready_Sarah-Russell_Image-2.jpg

Utveckla bålstyrkan ännu mer

Get-Ready_Sarah-Russell_Image-3.jpg

Vad kommer härnäst?

När du har bemästrat dessa övningar, är du redo att gå vidare till det huvudsakliga träning- och rehabiliteringsprogram me+™ Recovery som alla kan ta del av  efter sin operation. me+™ Recoverys  träning- och rehabiliteringsprogrammet  innehåller  ytterligare 3 faser med olika övningar, utformat för att stärka dina muskler och minska risken för bråck. Programmet hjälper dig att återhämta dig snabbare och komma tillbaka till livet.  

Om du efter din operation fått Convatecs stomipåsar som helhetslösning för din stomi, kan du gå med  vårt kostnadsfria  specialprogram  me+ Start, med "det lilla extra", specifikt för dig som är Convatec-användare. Med me+ Start kommer du, utöver me+ Recoverys  träning- och rehabiliteringsprogram, att få  fyra paket med kostnadsfria verktyg   skickade till dig, som hjälper dig med din återhämtning första året efter operation. I paketen kommer du att få allt ifrån nyttig kunskap och inspiration till träningsredskap, program och produktprover. För att ta reda på om en Convatec-produkt kan vara ett alternativ för dig, kontakta din stomiterapeut, som kan hjälpa dig att prova ut den produkt som är bäst för dig.

Registrera dig här nedan till me+ Start, för dig som är Convatec-användare, och få direkt tillgång till me+ Recovery-programmet, liksom ditt första återhämtningspaket direkt till dörren. 

me+ Start puff_SE

Du kan fortfarande få tillgång till me+™ Recoverys träning- och rehabiliteringsprogram och mycket mer därtill, även om du inte använder Convatecs produkter, genom att bli medlem i me+ patientforum: